Aprilse tips die leiden tot

meer welzijn beter teamwork sterkere verbinding

Elke dag opnieuw willen wij meer gelukkige, gezonde en betrokken teams creëren.
We delen graag onze tips hoe je op enkele specifieke dagen in april nog meer op jouw team kan inzetten.
Veel inspiratieplezier!

 

6 april: Wandel tijdens je werkdag

Voor de werkdag, na de lunch of na het werk? Spreek met je collega’s af om samen een wandeling te doen. Waarom? Een wandeldag met de collega’s heeft immers vele voordelen!

Wandelen is goed voor de fysieke conditie, stimuleert onze bloedsomloop en doet het stressniveau verminderen. Bovendien helpt wandelen om ons hoofd leeg te maken en ons te concentreren op het hier en nu, wat onze mentale gezondheid ten goede komt.

Een andere reden om samen met collega’s te wandelen, is dat het de teamgeest bevordert. Door samen te wandelen en te praten, leren collega’s elkaar beter kennen buiten de werkcontext.

Verder geeft een wandeling in de buitenlucht inspiratie en nieuwe ideeën. Door onze omgeving te veranderen en ons bloot te stellen aan nieuwe ervaringen, verhogen we onze creativiteit en productiviteit, en vinden we oplossingen voor uitdagingen op het werk.

Ten slotte helpt een wandeling helpen om ons los te maken van onze taken en verantwoordelijkheden. Een pauze nemen zorgt ervoor dat we ons energieker en meer gefocust voelen voor de rest van de werkdag.

7 april: Wereldgezondheidsdag
28 april: Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk.

Twee ideale dagen om stil te staan bij de gezondheid van je collega’s. Een gezonde lunch voor je team, een sportsessie, een EHBO opleiding… Veel opties!

Zelf hebben wij ook een leuke activiteit ontwikkeld: de Healthy Habits Box van onze gezondheidscoach Tom Ploft. Deze leuke activiteit is een escape room in een box. Door een box volledig te openen, beleeft jouw team veel plezier – maar laat je hen ook spelenderwijs stilstaan bij burn-out preventie, veiligheid op het werk, de kracht van positiviteit en het belang van gezonde voeding.

Meer weten? Je leest er hier alles over.

20 april: Dag van de medewerker

Zet je medewerker in de bloemetjes, letterlijk of met een fijne verrassing.

Persoonlijke bedankkaartjes, een klein cadeautje, een verrassingsdrink, een heerlijk stukje taart…
En natuurlijk zijn ook onze leuke connecterende en leerrijke activiteiten altijd een goed idee.

23 april: Wereldboekendag

Waarom zou je jouw medewerkers niet eens verrassen met een boek?

Een boek stimuleert de professionele ontwikkeling van je team! Geef een boek dat gericht is op het verbeteren van vaardigheden, kennis of hun mindset! Het kan een manier zijn om medewerkers aan te moedigen zich verder te ontwikkelen in hun vakgebied, of om nieuwe kennis en inzichten te delen die relevant zijn voor het bedrijf. Bijvoorbeeld, als je werknemers de kans wil geven om hun leiderschapskwaliteiten te verbeteren, kun je een boek geven dat zich richt op dit onderwerp.

Een goed boek kan ook een manier zijn om te ontsnappen aan de drukte van de dag. Laat je medewerkers ontspannen en genieten van een verhaal of onderwerp dat hen interesseert. Misschien kan je hen zelf jouw lievelingsboek geven. Zo deel je letterlijk iets persoonlijks met jouw team.

28 april: Superheldendag

Jouw team bestaat uit allemaal superhelden! Wat dacht je van een e-mail met één van deze afbeeldingen en een kort tekstje. Bedank hen dat ze hun superkrachten inzetten voor het bedrijf.

Dit waren enkele tips ter inspiratie om meer gelukkige, gezonde en betrokken teams te creëren in april.

In onze 3-maandelijkse nieuwsbrief sturen we je direct de tips voor het volledige kwartaal.

Zo kan jij je optimaal voorbereiden.
Interesse? Schrijf je dan nu in