Mei tips die leiden tot

meer welzijn beter teamwork sterkere verbinding

Elke dag opnieuw willen wij meer gelukkige, gezonde en betrokken teams creëren.
We delen graag onze tips hoe je op enkele specifieke dagen in mei nog meer op jouw team kan inzetten.
Veel inspiratieplezier!

 

1 mei: Internationale dag van de lach

1 mei is niet alleen dag van de arbeid. Het is ook de internationale dag van de lach. Al eens gedacht aan een lachsessie? Boek een workshop waarbij jullie samen lachen zonder reden. Gegarandeerd lachen geblazen en een goede stemming.

Je kan het ook gemakkelijk over een andere boeg gooien. Deel vandaag in de whatsappgroep, slackkanaal of welk communicatiemiddel je ook gebruikt, goede moppen met elkaar. We geven direct het goede voorbeeld!

Beste Bloglezer, 1 mei is het internationale dag van de lach. Het ideale moment om enkele goede moppen met elkaar te delen. Als startsein deel ik alvast deze. Een vrouw loopt een kledingwinkel in en vraagt: ‘Mag ik die jurk in de etalage passen?’ Antwoordt de verkoper: ‘Natuurlijk, maar we hebben ook pashokjes hoor!

Delen jullie ook een goede mop in de comments? Alvast veel lachplezier!

5 mei: Internationale dag van de handhygiëne
28 mei: Dag van de persoonlijke hygiëne

Twee dagen waarop je de aandacht kan vestigen op het belang van voldoende de handen te wassen en peroonlijke hygiene. Een goede handhygiëne beperkt besmetting en verspreiding van sommige infectieziekten, bijvoorbeeld verkoudheden, griep, maag- en darminfecties. Maar ook ernstigere infecties zoals longontsteking en geelzucht.

Een slechte handhygiëne is een bron van ziekteverzuim: een analyse van het Centre for Economic and Business Research (CEBR) wees uit dat slechte kantoorhygiëne de Belgische economie 2,8 miljard euro kostte in 2013.
Een reden te meer om er de aandacht op te vestigen. 

Het delen van dit wistjedatje is dus reeds een begin! Natuurlijk kan je nog stappen verder gaan en deze belangrijke boodschap toevoegen op het toilet. 

Natuurlijk kan je ook al jouw medewerkers een alcoholgel cadeau doen. 

6 mei: Internationale antidieetdag

Het ideale moment om jouw team te ontvangen met een uitgebreid ontbijt, te verrassen met heerlijke koekjes of snoepjes. Of wat dacht je ervan om ’s middags eens een foodtruck te laten komen en samen te smullen van hamburgers, frietjes, pasta,…

Neen het is niet goed voor de gezondheid en ja wij streven naar healthy habits maar… De boog kan niet altijd gespannen staan.

6 mei Internationale bellenblazendag

Wat dacht je van over de middag eens samen met de collega’s bellen te blazen?

Het levert gegarandeerd glinsterende plaatjes op! En om het nog wat leuker te maken kan je er ook een klein beetje competitie insteken. Wie wordt de grootste bellenblazer en wie zijn bel legt de langste afstand af? Niet alleen de bellen zullen glinsteren bij deze unieke activiteit. 

Geïnteresseerd? Met deze Youtube tutorial kan je je onmiddellijk voorbereiden.

18 mei: Plantendag

Geef eens een plant cadeau aan je medewerkers. Of vier een succes met enkele nieuwe planten op het kantoor en maak er een officiële viering van. 

Naast het creëren van een aangename werksfeer heeft dit idee nog vele voordelen! 

Planten verbeteren de luchtkwaliteit door schadelijke stoffen uit de lucht te filteren, ze kunnen helpen om stress te verminderen en een gevoel van rust te creëren. Tot slot helpen planten om de concentratie te verbeteren en de creativiteit te stimuleren. 

20 mei Wereld Bijen dag

Bijen zijn van onschatbare waarde voor de wereldvoedselproductie. Zonder hun bestuivingsdiensten zijn er geen zaden en vruchten om de wereld te voeden. Zonder bijen, geen fruit, geen groeten…

Bijen zijn het bewijs dat iets kleins een groot verschil kan maken en laat ons dat nou een zeer mooie boodschap vinden om aan teams te vertellen als wistjedatje en geef er eventueel dit leuk kaartje bij. 

Je kan het natuurlijk ook vieren met muziek… Wat dacht je van de bee gees of de beatlesong “Let it bee” 😉

25 mei: Fiets naar je werk dag

Beloon al de medewerkers die met de fiets naar het
werk komen met iets leuks. Trakteer de fietsers op een gezond ontbijt of:

  • Ga over de middag samen een klein fietstochtje doen
  • Laat een fietsmaker of fietswasser komen! 
  • Geef een mooie fietstas waarop je jouw logo laat drukken. Een cadeautje en direct extra reclame op de baan.
  • Zet in op de veiligheid van jouw fietsende medewerkers en koop een reflectiespray of reflecterende Swivlle fietshelmen zodat jouw medewerkers veilig en fashionable kunnen fietsen.

31 mei: wereld niet roken dag

Dat roken geen Healthy habit is weten we ondertussen allemaal. Vandaag er nog eens extra de aandacht op vestigen is dus een goed idee.

Een andere mogelijkheid is te focussen op het nieuwe roken: zitten. Stuur vandaag eens om het uur via jullie communicatiekanalen een sitting break door. 

 

Wil je dit nog meer gestructureerd aanpakken weet dan dat wij een leuke sitting break challenge hebben.

Dit waren enkele tips ter inspiratie om meer gelukkige, gezonde en betrokken teams te creëren in mei.
Onze activiteiten zijn natuurlijk ook steeds een goed idee!

Per kwartaal sturen we een nieuwsbrief waarin je direct de tips voor de komende 3 maand kan zien.
Zo kan jij je optimaal voorbereiden.

Interesse? Schrijf je dan nu in