Augustus tips die leiden tot

meer welzijn beter teamwork sterkere verbinding

Elke dag opnieuw willen wij meer gelukkige, gezonde en betrokken teams creëren.
We delen graag onze tips hoe je in augsutus nog meer op jouw team kan inzetten.
Veel inspiratieplezier!

 

Organiseer een barbecue of picknick

Een barbecue of picknick organiseren voor je medewerkers kan een geweldige manier zijn om de teamgeest te bevorderen en hen te bedanken voor hun harde werk. Het is een ideaal moment om de collega’s samen te brengen op een informele en ontspannen manier en hen de kans te geven om elkaar nog beter te leren kennen.

Hou wel rekening met volgende zaken om er een succes van te maken:

 1. Kies een geschikte datum en tijd: Zorg ervoor dat je rekening houdt met de beschikbaarheid van medewerkers, communiceer zo snel mogelijk en vermijd drukke periodes zoals vakanties of belangrijke deadlines.
 2. Locatie: Zorg voor een geschikte locatie, bij voorkeur buiten en in de buurt van de werkplek. Zorg ervoor dat er voldoende zitplaatsen, schaduw en faciliteiten zijn.
 3. Voeding: Kies voor een gevarieerd menu dat rekening houdt met eventuele dieetwensen en allergieën van medewerkers. Zorg ervoor dat er voldoende eten en drinken is voor iedereen.
 4. Veiligheid: Zorg voor veiligheidsmaatregelen zeker bij die bbq. Waar zijn de  brandblussers en EHBO-kits? Informeer medewerkers over eventuele risico’s en veiligheidsprocedures.
 5. Organiseer leuke activiteiten, zoals spelletjes of een wedstrijdje, om de sfeer te verhogen en medewerkers te laten ontspannen. Weet dat wij hier zeker bij kunnen helpen met onze teamactiviteiten.

 

Trouwens het hoeft niet altijd van jullie te komen. Je kan ook oproepen om samen te picknicken en iedereen zijn eigen favoriete gerechten laten meenemen. Creëer een ontspannen sfeer om te eten, te drinken en te socializen.

18 augustus: Never give up day

Wat zou je ervan vinden om vandaag volgende mail te sturen naar jouw medewerkers?

 

Beste medewerkers,

Vandaag is het Never Give Up Day en op deze dag wil ik graag enkele inspirerende verhalen met jullie delen die het belang van doorzettingsvermogen benadrukken en ons eraan herinneren dat we met vastberadenheid en positiviteit obstakels kunnen overwinnen. Deze verhalen zijn ware voorbeelden van veerkracht en inspiratie:

 

 • Thomas Edison, de uitvinder van de gloeilamp, stond voor talloze mislukkingen voordat hij uiteindelijk succesvol was. Hij zei: “Ik heb geen mislukkingen gekend. Ik heb alleen 10.000 manieren gevonden die niet werken.” Zijn doorzettingsvermogen en vastberadenheid hebben geleid tot een van de grootste uitvindingen in de geschiedenis.
 • Voordat J.K. Rowling bekend werd als de auteur van de Harry Potter-serie, werd ze geconfronteerd met talloze afwijzingen van uitgevers. Ondanks deze tegenslagen gaf ze niet op en bleef ze haar manuscript doorsturen. Haar doorzettingsvermogen resulteerde uiteindelijk in een van de bestverkochte boekenreeksen aller tijden.
 • Nick Vujicic is geboren zonder armen en benen, maar hij heeft nooit opgegeven. Hij overwon zijn fysieke uitdagingen en groeide uit tot een internationaal inspiratiespreker en auteur. Zijn verhaal illustreert de kracht van de menselijke geest en het vermogen om obstakels te overwinnen.
 • Oprah Winfrey: Oprah Winfrey, een van ’s werelds meest invloedrijke vrouwen, is opgegroeid in moeilijke omstandigheden. Ze heeft veel tegenslagen ervaren, maar ze liet zich niet ontmoedigen. Met hard werken en vastberadenheid heeft ze haar eigen talkshow opgebouwd en is ze uitgegroeid tot een inspiratiebron voor velen.
 • Nelson Mandela, de voormalige president van Zuid-Afrika, bracht 27 jaar gevangenschap door vanwege zijn strijd tegen apartheid. Ondanks deze lange periode van ontbering en opoffering, bleef hij vasthouden aan zijn overtuigingen en streed hij voor gelijkheid en vrijheid. Zijn verhaal toont de kracht van doorzettingsvermogen en de impact die één persoon kan hebben op de wereld.

 

Deze verhalen zijn slechts enkele voorbeelden van inspiratie en laten zien dat doorzettingsvermogen en positiviteit ons kunnen helpen om het schijnbaar onmogelijke te bereiken. Ik wil jullie alvast danken voor jullie inzet en doorzettingsvermogen. Laten we elkaar blijven inspireren en aanmoedigen om onze dromen na te jagen, obstakels te overwinnen en nooit op te geven.

Samen kunnen we alles bereiken!

 

 

Met vriendelijke groet,

19 augustus: Dag van de fotografie

19 augustus is het dag van de fotografie. We bedachten 3 leuke manieren waarop je met foto’s de teamdynamiek op het werk kunt versterken:

 • Fotocollage van teammomenten: Creëer een fotocollage met leuke en memorabele momenten die het team heeft gedeeld, zoals teamuitjes, successen en vieringen. Hang de collage op een zichtbare plek in het kantoor en laat iedereen genieten van de positieve herinneringen en teamspirit.
 • Foto-opdrachten: Stel regelmatig foto-opdrachten voor het team voor. Dit kan variëren van het maken van grappige teamselfies tot het vastleggen van bijzondere momenten tijdens teamactiviteiten. Moedig het delen van de foto’s aan via een gedeeld platform of een speciale teamchat om de band en interactie tussen collega’s te versterken.
 • Fotowedstrijd: Organiseer een fotowedstrijd waarbij teamleden hun creativiteit kunnen tonen. Stel een thema in, zoals “Werkplekplezier” of “Teamspirit”, en laat iedereen hun beste foto indienen. Laat het team vervolgens stemmen op hun favoriete foto’s en beloon de winnaars met kleine prijzen of erkenning.

Daarnaast hebben we natuurlijk ook onze eigen fotochallenges die gegarandeerd plezier opleveren!

25 augustus: Nationale zwaaidag

Zwaaien is misschien wat belachelijk maar hoelang is het geleden dat je nog eens al jouw medewerkers persoonlijk goeiedag gezegd hebt. Maak er vandaag bewust de tijd voor!

26 augustus: Go toplessday

We hebben er lang over nagedacht maar uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat we deze dag op de werkvloer beter toch maar laten passeren 🙂

Dit waren enkele tips ter inspiratie om meer gelukkige, gezonde en betrokken teams te creëren in augustus.

In onze 3 maandelijkse nieuwsbrief sturen we je direct de tips voor het volledige kwartaal.

Zo kan jij je optimaal voorbereiden.
Interesse? Schrijf je dan nu in