cropped-cropped-Metis-United.png

Meet the team          Blog          Nieuwsbrief         Contacteer ons

We zijn hard aan het werk om onze website in een nieuw jasje te steken!
Schrik dus niet als een pagina niet volledig is, of er hier en daar een link niet werkt – we brengen dit zo snel mogelijk in orde 💪

Beaulieu International Group

We brachten meer dan 100 werknemers dichter bij elkaar in een ludieke en leerrijke context  🙌
 

Waarom?

Beaulieu International Group (B.I.G.) draagt welzijn hoog in het vaandel en dat wilden ze op de Werelddag van Veiligheid en Gezondheid op het Werk extra in de verf zetten!

De missie? Collega’s spelenderwijs dichter bij elkaar brengen maar ook kennis laten opdoen.

Tiens, leunt dat niet verdacht dicht aan bij onze kernwaarden: Connect, learn & play?
Ja hoor!

279305917_1043073739929864_6755364333504282590_n

Wat?

Na overleg met B.I.G. kwamen we op 4 belangrijke thema’s uit:

  • Psychosociale risico’s
  • Veiligheid
  • Positiviteit
  • Gezond eten

Helemaal iets voor onze welzijnscoach Tom Ploft! Hij bedacht voor elk thema een originele challenge waarbij collega’s in team moesten samenwerken om alles tot een goed einde te brengen.

Spelenderwijs kwam iedereen een stapje dichter bij de oplossing en tegelijk deden ze kennis op: hoe herken je burn-out symptomen? Het belang van positivisme en een welgemeend compliment in de verf zetten, of snel even de veiligheidspictogrammen en hun betekenis opfrissen?

Het kwam allemaal aan bod tijdens deze challenge!

 

Hoe?

De 100+ deelnemers werden ingedeeld in teams van ± 6 personen en elk team kreeg een box toegewezen. In de mobiele applicatie kon elke deelnemer inloggen en zo kwam men terecht in een gepersonaliseerde omgeving.

De app zorgde voor de introductie en de begeleiding doorheen de challenges, de box bevatte de puzzels en enkele lekkere (én gezonde) beloningen voor wie de challenges tot een goed einde kon brengen.

Op de B.I.G. site in Komen waren zowel franstalige als nederlandstalige werknemers actief, dus kon elke deelnemer de app instellen in de taal naar wens.

Hoe sneller een team de challenges kon afronden, hoe meer punten ze verdienden – een vleugje competitiviteit heeft namelijk nog nooit iemand kwaad gedaan 😉

 

Hoe heeft Beaulieu International Group
de challenge ervaren?

Merci à tous pour l'organisation de cette activité, très bien réalisée et positive ! Elle a permis de confirmer notre capacité à travailler en équipes, dans un bon esprit et avec enthousiasme, pour une bonne cause...

Emmanuel Colchen
General Manager Yarns Division