cropped-cropped-Metis-United.png

Meet the team          Blog          Nieuwsbrief         Demo momenten       Contacteer ons

We zijn hard aan het werk om onze website in een nieuw jasje te steken!
Schrik dus niet als een pagina niet volledig is, of er hier en daar een link niet werkt – we brengen dit zo snel mogelijk in orde 💪

Titeca

We brachten 36 medewerkers uit verschillende teams dichter bij elkaar in een leerrijke en speelse context  🙌

Waarom?

Titeca Pro zet teamwork en verbondenheid vooraan en dat wilden ze met deze teamactiviteit benadrukken!

Titeca wou op een luchtige manier connecteren en leren over verschillende persoonlijkheden en de bijbehorende gedrags- en communicatievoorkeuren.

Ze wilden het belang van samenwerking onder de verschillende afdelingen benadrukken. We overtuigden hen met een challenge die fun, teambuilding en beter met elkaar leren communiceren in 1 activiteit combineert. 

 

titeca

Wat?

Titeca speelde de kleurenbox van Sam Ensterck. In deze Metisbox deelt onze team- en communicatiecoach Sam Ensterck zijn kennis rond de 4 befaamde kleurtypes op vlak van persoonlijkheid en gedrag. 

Blauw, rood, geel en groen moeten allen samenwerken om deze doos vol wijsheid te unwrappen. Ze doen dit door informatie te verwerken, linken te leggen tussen de verschillende voorwerpen die in de box zitten en originele raadsels op te lossen.

Het is een leuke teamactiviteit waarbij de deelnemers stil staan bij hun eigen gedrags- en communicatievoorkeuren en die van anderen. Hierdoor ontdekken werknemers op ludieke wijze hoe men beter met elkaar kan communiceren.

 

Hoe?

De 36 deelnemers werden ingedeeld in teams van ± 6 personen en elk team kreeg een box toegewezen. Via onze eigen mobiele applicatie kon elke deelnemer inloggen en zo kwam men terecht in een gepersonaliseerde omgeving.

De app zorgde voor de introductie en de begeleiding doorheen de challenges, de box bevatte de originele kleurrijke puzzels waarbij steeds een link zat naar de blauwe, rode, gele of groene gedrags- en communicatievoorkeuren. Naast de challenges werd ook de tijd genomen om van elke deelnemer een eigen kleurprofiel op te maken en hier als team bij stil te staan.

De zon was van de partij en buiten op de picknickbanken namen 6 teams het tegen elkaar op. Hoe sneller een team de challenges kon afronden, hoe meer punten ze verdienden – een vleugje competitiviteit heeft namelijk nog nooit iemand kwaad gedaan

Hoe heeft Titeca deze challenge ervaren?

De box was voor iedereen en zeer fijne kennismaking met verschillende communicatie-stijlen en een mooie manier om elkaar beter en persoonlijker te leren kennen; dit in combinatie met het fun-gehalte een leuke teamactiviteit!
Gilles Jonckeheere
people & culture manager titeca

Benieuwd om onze

leermomenten

eens uit te proberen?

Dan nodigen we jou graag uit op onze Exchange momenten!

Voor onze safety, social skills & sustainability challenges organiseren we op regelmatige basis netwerkmomenten in kleine groep, waar je met
gelijkgestemden kennis kan delen en inspiratie opdoen – tegelijk krijg
je de kans om onze activiteiten te ervaren 🙌