cropped-cropped-Metis-United.png

Meet the team          Blog          Nieuwsbrief         Demo momenten       Contacteer ons

We zijn hard aan het werk om onze website in een nieuw jasje te steken!
Schrik dus niet als een pagina niet volledig is, of er hier en daar een link niet werkt – we brengen dit zo snel mogelijk in orde 💪

Over levenslang leren

Levenslang leren – een term die je overal hoort.
 
Co-founder Davy Maes, expert L&D, deelt zijn waardevolle inzichten hierrond:

Een leven lang leren, het klinkt niet eerlijk, en best saai, maar toch is het noodzakelijk.

In een snel veranderende wereld neemt de nood aan permanente vorming nochtans toe. Door de continue technologische en digitale vernieuwingen, zullen ons jobs verder veranderen.

Veranderen jobs, dan zullen we moeten bijscholen. Willen we daarenboven onze levenstandaard blijven behouden, dan dienen we onze productiviteit te verhogen. Levenslang leren verhoogt niet alleen de inzetbaarheid, het is dus ook een van de motoren van onze productiviteit.

Robots zullen ons werk niet (volledig) overnemen. We evolueren naar een structurele knelpunteconomie waar diploma’s en vaardigheden sneller dan ooit verouderen. Als we een kenniseconomie willen blijven, dan moéten we die kaart van levenslang leren trekken.

Het concept levenslang leren gaat al lang mee, maar blijft te veel dode letter. De motivatie bij velen ontbreekt om bij te leren en opleidingen te volgen. Meer dan 80% ziet de noodzaak niet om zich bij te scholen.

Leren hoeft nochtans niet saai te zijn. Dat bewijzen wij met Metis United. Wij steken kennis in een leuk jasje. Omdat leren noodzakelijk is, maar daarom niet altijd een lijdensweg hoeft te zijn. Bovendien scherpt het spelelement ook de effectiviteit aan, en blijft het beter hangen bij de medewerkers.

Samen versterken we de productiviteit, winstgevendheid, inzetbaarheid én betrokkenheid.

Benieuwd om onze

leermomenten

eens uit te proberen?

Dan nodigen we jou graag uit op onze Exchange momenten!

Voor onze safety, social skills & sustainability challenges organiseren we op regelmatige basis netwerkmomenten in kleine groep, waar je met
gelijkgestemden kennis kan delen en inspiratie opdoen – tegelijk krijg
je de kans om onze activiteiten te ervaren 🙌